Boudoir fotoshoot

Boudoir foto’s kunnen je enorm veel mooie herinneringen geven. Als fotograaf maak ik graag prachtige boudoir foto’s van en voor jou. Dit doe ik op mijn eigen manier waardoor je écht jezelf ziet op de foto’s. Ik houd van natuurlijke foto’s zonder poespas. Op de foto zoals je bent, inclusief je imperfecties. Hieronder kan je lezen hoe een boudoir fotoshoot gaat. Waar je zelf rekening mee dient te houden en wat je zoal kan voorbereiden om er een leuke dag van te maken met een prachtig resultaat.

De boudoir foto’s worden op een stijlvolle manier genomen, zodat het er wel sexy en sensueel uitziet maar niet ordinair. Alle schoonheid die jouw lichaam te bieden heeft wordt daarom ook geaccentueerd in de prachtige boudoir foto’s die van jou gemaakt worden. Als fotograaf probeer ik het beste uit de foto’s te halen door je comfortabel te laten voelen, want ware schoonheid komt van binnen. Daarnaast kan het ook een mooi cadeau zijn voor je vriend, vriendin, man of vrouw, maar het kan natuurlijk ook leuk zijn voor jezelf.

Boudoir fotoshoot Drenthe

Wat houdt boudoir fotografie precies in?

Om uit te leggen wat boudoir fotografie is, is het interessant om er eerst achter te komen wat het woord boudoir precies betekent. Boudoir is een Frans woord. afgeleid van bouder, dat vrij vertaald kan worden naar “pruilen” of “pruilkamer”. Dit woord werd voornamelijk gebruikt in het Frankrijk van de 18de eeuw en het verwees naar een mooi en elegant vertrek van de vrouw, waar zij zich kon terugtrekken. Vaak was deze ruimte naast de slaapkamer. Het was dus een soort kleedkamer voor de vrouw. Tegenwoordig heeft boudoir een erotische betekenis gekregen, ook al was dat niet het originele idee van het woord.

Door deze nieuwe link aan het woord boudoir, denkt men bij het woord boudoir vaak aan iets sensueels en sexy. Vandaar wordt een boudoir fotoshoot gezien als een intieme fotoshoot, waarbij ik als fotograaf ervoor zorgt dat jij jou zo comfortabel mogelijk voelt.

Waarom zou je een boudoir fotoshoot doen?

Het klinkt misschien intimiderend om een boudoir fotoshoot te doen. Een gewone fotoshoot is vaak al spannend genoeg. Echter kan een boudoir fotoshoot een gigantische boost aan je zelfvertrouwen geven. Je laat je mooiste kanten vastleggen, het is goed voor je zelfvertrouwen en het is een leuke herinnering. Daarnaast kan je een boudoir fotoshoot voor jezelf boeken, maar ook om cadeau te geven. Ik vind het belangrijk dat je je bij mij op je gemak voelt. Ik laat je geen stomme poses aannemen of dingen doen waar je je niet goed bij voelt. Een boudoir shoot moet vooral een gezellige ervaring zijn voor jou. Hier en daar geef ik je wat aanwijzingen.

Bij het boeken van een boudoir shoot krijg je altijd een vrijblijvende kennismaking (dat kan telefonisch) waarbij ik je meer informatie geef en bijvoorbeeld advies over kleding. Ook overleggen we over de locatie. De fotoshoot zelf duurt gemiddeld een uur tot anderhalf. Wil je langer shooten? In overleg is veel mogelijk. De fotoshoot vindt bij voorkeur binnen plaats, want dat is warm en prettig. Maar buiten in de natuur mag ook, dat kan ook heel gaaf zijn. Vaak heb je dan het mooiste licht en alle ruimte voor spontane momenten.

Welke kleding trek je aan voor de fotoshoot?

Tijdens een fotoshoot is het belangrijk dat je kleding draagt waar jij je goed en mooi in voelt. Dat ga je namelijk terugzien in de foto’s. Als jij je goed voelt en straalt dan spat dat van de foto’s af! En prachtige foto’s is natuurlijk het doel waar we samen voor gaan. Het is handig om lingerie in neutrale kleuren te dragen (denk aan pastel- en aardetinten). De voorkeur is zwart en aardetinten want deze zorgen voor warme foto’s. Aardetinten zijn bijvoorbeeld bruin, zand, terracotta, beige, taupe maar ook zacht groen en geel. Maar ook warme pasteltinten met een warme ondertoon zijn mooi! Denk bijvoorbeeld aan zalmroze, roomwit, vanillegeel, lindegroen en aqua. Een wit item mag natuurlijk ook. Twijfel je over wat je aan moet? We kunnen altijd van te voren samen overleggen wat het beste bij jou past, bijvoorbeeld door videobellen of je stuurt mij wat foto’s van lingerie waarover je twijfelt. Heb je helemaal niks om aan te trekken? Geen paniek! Ik heb een cliënt closet beschikbaar met items waaruit je eventueel kunt kiezen. Lees hier meer over de client closet en beschikbare maten.

Tijdens de kennismaking bespreken we alle mogelijke outfit ideeën en integreren die in jouw moodboard, die je bijvoorbeeld op Pinterest maakt. Op deze manier heb jij een mooi overzicht van alle ideeën die je voor ogen hebt en kan je die met mij delen. We houden ook rekening met jouw haar, make-up, schoenen en andere accessoires. Indien gewenst kunnen we een visagiste zoeken die jou mooi maakt voor de fotoshoot. Bij een boudoir fotoshoot draag je vaak lingerie, deze hebben vaak mooie details van kant of borduurwerk en kunnen je lichaam perfect accentueren. Vermijd contrasterende patronen, prints en logo’s. Ondergoed zoals een goed zittende bh en een broekje kunnen mooi zijn voor de foto, maar ook een kimono, body van kant of panty’s kunnen een mooi effect geven aan de foto’s. Winkels als H&M en Hunkemöller zijn perfect voor het vinden van mooie lingerie.

Boudoir fotoshoot

Hoe en wanneer ontvang je de foto’s?

Van de foto’s die ik van jullie heb gemaakt, maak ik een mooie en ruime selectie. Je ontvangt alleen de mooie foto’s en foto’s met bijvoorbeeld ogen dicht of dat je net een gekke beweging maakte, laat ik achterwege. De foto’s in de selectie bewerk ik na in de stijl zoals je van mij gewend bent. Wanneer de foto’s klaar zijn stuur ik ze toe in een online galerij en kan je kiezen welke foto’s je graag wilt ontvangen. Uiteraard mag je altijd meer foto’s bijbestellen. Ik probeer de foto’s altijd binnen een week te leveren en geef ook altijd tijdens de fotoshoot een indicatie wanneer je ze kan verwachten. Ik hoop dat je de foto’s net zo mooi zult vinden als ik!

Extra mogelijkheden

De foto’s ontvang je ook op een mooie usb stick die ik je toe zal sturen. Wil je ook een (mini) album van de fotoshoot? Dat kan! Ik maak graag een prachtig album voor je op. Geef bij het boeken van de fotoshoot aan dat je ook een album wilt, dan neem ik alle samples mee naar de fotoshoot zodat je de (cover)materialen en opties kan kiezen.

Altijd inclusief:

 • Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek
 • Exclusiviteit: ik heb ruim de tijd voor jouw fotoshoot, lopen we een kwartiertje uit? Geen probleem
 • Client closet beschikbaar
 • Nabewerking van de foto’s
 • Zelf foto’s kiezen in een online galerij
 • Foto’s digitaal toegezonden binnen 1 week
 • Foto’s toegezonden op een mooie usb
 • Mogelijkheden voor fotoprints en albums
 • Duidelijke communicatie
 • Inclusief BTW
 • Inclusief reiskosten binnen de provincie Drenthe, buiten deze provincie reken ik reiskosten van € 0,20 per km. Deze worden vooraf gecommuniceerd

Fotoshoot Nienke Jolien Photography book a shoot

Enthousiast? Neem contact met mij op voor het boeken van een kennismaking en boudoir fotoshoot! Tot snel!

Boudoir fotoshoot Drenthe

Lees meer over de boudoir fotoshoot:

Welke pose neem je aan tijdens jouw boudoir fotoshoot?

Het vinden van een goede houding of pose kan moeilijk zijn. Een goede tip is om te kijken voor inspiratie op internet of Pinterest. Je vindt er allerlei boudoir foto’s. Deze poses kan je dan allemaal toevoegen aan je moodboard. Daarnaast help ik je daar graag bij. Bij de kennismaking bespreken we dit en ook tijdens de shoot geef ik je aanwijzingen of opdrachtjes. Gewoon doen wat het beste en meest natuurlijk aanvoelt, op die manier kan je jezelf zijn en genieten van de boudoir fotoshoot ervaring!

Wat zijn de soorten boudoir fotografie?

Er zijn verschillende soorten boudoir fotografie, want het is meer dan een fotoshoot in lingerie. De verschillende soorten binnen de boudoir fotografie bestaan uit pin-up, sexy, abstract, kwetsbaar en artistiek. Als fotograaf maak ik graag beelden die een mix zijn van kwetsbaar, sexy, abstract en artistiek. Maar wat zijn deze individuele soorten nu precies en wat houden ze in?

1. Pin-up

De eerste soort boudoir fotografie is pin-up, waar je waarschijnlijk wel eens van gehoord hebt. Denk maar aan het oude Hollywood van de jaren ’50. Je kan hier denken aan bombshells zoals Marilyn Monroe en Jayne Mansfield, met prachtig gekruld haar, de victory rolls, de rode lippenstift, het geaccentueerd figuur. Pin-up is dan ook één van de stijlen dat past bij elk lichaamstype. Een fotoshoot met een glamorous en vrouwelijke tint. Een echte boost voor je zelfvertrouwen!

2. Sexy boudoir fotoshoot

Bij boudoir fotografie denkt men vaak aan sexy. Dit wilt niet zeggen dat je alles ten toon stelt, je wilt ook wat overlaten aan de verbeelding. Het kan leuk zijn om een kanten lingerie setje te dragen met misschien jarretels en panty’s, om het een romantische uitstraling te geven. Kant kan er ook voor zorgen dat het stijlvol en elegant blijft. Je kan ook inspelen op de kleur, zo zorgt rood voor het weergeven van passie en liefde. Terwijl zwart er dan eerder uitdagend, gevaarlijk, mysterieus en elegant eruitziet. Tot slot is het leuk om wit te dragen doordat het er vaak heel onschuldig uitziet. Zorg er wel voor dat je iets draagt wat goed voelt en waar je je comfortabel in voelt. Zo’n fotoshoot is natuurlijk ook extra leuk om te doen als je gaat trouwen! De foto’s zijn dan een mooi cadeau voor je aanstaande.

3. Abstracte boudoir fotoshoot

Met een boudoir fotoshoot kan je ook wat abstractere foto’s maken. Abstract binnen de fotografie wil zeggen dat het gefotografeerde object zo goed als onherkenbaar wordt gemaakt, bijvoorbeeld door het gebruik van close-ups en details. Vaak wordt er ook gespeeld met kleur, textuur, lijnen en vormen binnen de abstracte fotografie, om de foto’s er uniek uit te laten zien. De focus op kleur kan bijvoorbeeld toegevoegd worden door een rode lippenstift aan een zwarte outfit toe te voegen. Het hoeft niet per se voor de hand liggend te zijn dat het om een boudoir foto gaat.

4. Kwetsbaar

In boudoir foto’s kan je ook veel kwetsbaarheid kwijt. Doordat je tijdens een boudoir fotoshoot vaak al wat minder kleren draagt, voel jij vaak al iets meer kwetsbaar dan normaal. Je bent niet gewend om zo weinig kleren aan te hebben en dat hiervan foto’s worden gemaakt. De focus ligt bij deze boudoir fotoshoot op de schoonheid van wie je bent op een heel natuurlijke manier. Het gaat hier dan niet over discomfort, maar eerder de schoonheid van de mens. Van jou dus. Lichte kleuren of tinten zoals wit of een natuurlijke (make-up) look zijn perfect maar ook donkere kleuren kunnen mooi zijn. Daarnaast kunnen deze foto’s ongelooflijk mooi uitkomen in het zwart-wit.

5. Artistiek

Boudoir foto’s kunnen ook een artistiek kunstwerk zijn. Om de foto’s wat artistieker te maken kan er bijvoorbeeld gespeeld worden met de belichting, wat veel kan veranderen aan een foto. Schaduwen zijn dan ook iets dat vaak gebruikt wordt binnen de fotografie. Met schaduwen kan je bijvoorbeeld je silhouet en vormen een mooi accent geven. Het kan er ook voor zorgen dat iets meer aan de verbeelding wordt overgelaten, wat mysterieus en spannend over komt. Het zijn daarnaast ook heel elegante en stijlvolle foto’s waar je trots op kan zijn.

6. Boudoir zwangerschapsshoot

Een boudoir zwangerschapsshoot kan jou een mooie herinnering geven van jouw zwangerschapsperiode. De schoonheid van jouw lichaam wordt prachtig weerspiegeld tijdens deze fotoshoot op een spontane en ongedwongen manier. Daarnaast zorgen foto’s van jouw zwangerschap er voor dat je altijd terug kan kijken naar deze bijzondere periode. Een boudoir zwangerschapsshoot brengt de volledige beleving van jouw zwangerschap tot leven op een sensuele en intieme manier. Liever een gewone zwangerschap fotoshoot? Lees dan hier verder.

Er is dus veel mogelijk wat betreft boudoir fotografie, waardoor er zeker iets bij zit wat bij je past en waar jij je comfortabel bij voelt. Het doel van boudoir fotografie blijft dan ook altijd om jouw schoonheid te weerspiegelen en niet onnodig bloot weer te geven op een ordinaire manier. Stijlvol en elegant zijn hier de sleutelwoorden. De foto’s zullen dan ook sensueel, sexy, romantisch en mysterieus zijn. Denk daarom ook eens na wat jij zelf verwacht van de boudoir fotoshoot. Je kan natuurlijk altijd vrijblijvend contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Boudoir fotoshoot

Tips voor jouw boudoir fotoshoot

Nu je weet wat er allemaal mogelijk is bij boudoir fotografie, volgen hieronder nog een paar tips voor jouw boudoir fotoshoot. Als fotograaf vind ik het belangrijk om met jou samen te werken aan een mooi resultaat waar je trots op kan zijn.

Visie delen

Bij de kennismaking bespreken we wat jouw visie is op jouw fotoshoot. Heb je voorkeur voor een bepaalde soort boudoir fotografie? De verschillende soorten binnen de boudoir fotografie bestaan uit pin-up, sexy, abstract, kwetsbaar en artistiek. Als fotograaf maak ik graag beelden die een mix zijn van kwetsbaar, sexy, abstract en artistiek. Dit zal dus altijd terugkomen in jouw foto’s.

Gezellige sfeer creëren

Belangrijk tijdens de boudoir fotoshoot is een gezellige ongedwongen sfeer. Hierdoor voelt de boudoir fotoshoot al automatisch natuurlijker aan, wat de foto’s ook zullen uitstralen. Deze sfeer kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld rustgevende muziek aan te zetten. Dit helpt met ontspannen, wat zich later zal reflecteren in de foto’s. Het creëren van die gezellige sfeer zorgt er ook voor dat je lekker tot rust kan komen. Hierdoor krijg jij de perfecte boudoir foto’s waar je al zo lang over droomt.

Een geleidelijk proces

Een volgende tip is om een geleidelijk proces van de boudoir fotoshoot te maken. Doordat je niet veel kleren aan hebt, ben je op dat moment in een positie waar je anders niet in terecht zou komen. Alle verschillende lingerie setjes zijn natuurlijk leuk om te tonen, maar wanneer je begint met meer kleding aan, dan wordt je vertrouwen langzaamaan opgebouwd. Je wordt steeds meer comfortabel en je komt er dan misschien ook achter wat de beste poses zijn voor jou. Het is dus totaal niet nodig om direct uit de kleren gaan, in plaats daarvan moet je het traag aanpakken.

Kies vooraf de juiste kleding

Een andere tip is om je kleding vooraf al goed uit te kiezen. Dit kan je tijdens het maken van jouw moodboard al bedenken, misschien heb jij een bepaald kleurthema in gedachte en wil je alle kleren in het zwart of in het rood. Leg klaar wat je wilt aandoen. Breng een selectie naar voren waarvan jij weet dat jou goed passen en al jouw vormen accentueren, zodat de foto’s tijdens de boudoir fotoshoot er fantastisch uit komen te zien. Uiteraard kunnen we hier altijd over sparren en geef ik als fotograaf graag advies.

Creëer alvast een moodboard

Een goede tip om jouw visie en kleding te verzamelen is om een moodboard op te stellen. Je hebt deze vast al eens gezien op platformen zoals Pinterest, waar je allemaal verschillende moodboards kan opstellen. Hierdoor creëer je een eenheid van de foto’s tijdens fotoshoot. Op dit moodboard kunnen al jouw ideeën verzameld worden, waardoor jij goed voorbereid zal zijn op de boudoir fotoshoot. Vind je het lastig om een dergelijk bord te maken? Als fotograaf help ik je daar graag bij en we bespreken dit ook tijdens de kennismaking.

Don’t overthink it

Een andere tip is om niet te veel te stressen, don’t overthink it! Niemand verwacht van jou dat jij een professioneel model bent. Wees gewoon jezelf, op die manier wordt het eindresultaat des te mooier. Jij bent een uniek persoon met een uniek lichaam en gezicht. Imperfecties mogen er zijn! Dus wees gewoon jezelf op de foto, dan herken jij jezelf terug in de boudoir foto’s en heb je niet het gevoel dat je naar een vreemde kijkt.

Ontspan

De laatste tip om mee te geven is dan ook wees ontspannen. Zoals je misschien al gemerkt hebt tijdens het lezen, maar “comfort is key” tijdens deze shoot. Er zijn grenzen die gelegd worden, als je iets niet wilt doen, doen we ze ook niet. Want als je niet lekker in je vel zit, dan zul je dit terug zien in de foto’s, wat natuurlijk heel jammer zou zijn. Trek daarom ook geen kleren of lingerie aan waar jij jou niet goed in voelt door dat ze eigenlijk niet goed passen. Lichaamstaal kan veel weergeven in een foto. Laat het dus los, ontspan en geniet van deze onvergetelijke ervaring!

Hopelijk heb je iets aan deze lijst met tips! Voor vragen of voor het boeken van een fotoshoot mag je altijd vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier.

book a shoot!