About

Website Assets-Arch Outline

Omdat ik hier ook begon met bloggen ging ik mij verdiepen in het maken van foto’s voor deze blog. Zo kwam ik in aanraking met de term ‘influencers’ en begon ik voor verschillende bloggers uit Groningen outfit foto’s te maken. Zo is mijn liefde voor het fotograferen van mensen begonnen. In 2018 heb ik mijn bedrijf Nienke Jolien Photography opgericht en sindsdien heb ik al mooie mensen en projecten mogen vastleggen.

Het liefst leg ik zoveel mogelijk vast, herinneringen maken. Mijn camera gaat dan ook altijd met mij mee. De kunst van het fotograferen laat mij niet meer los.

“The earth without art is just eh.”

van hobby naar werk

Hi! Ik ben Nienke. Ik vertel je graag meer over mezelf, zo kun je mij een beetje leren kennen. Fotografie is voor mij begonnen als hobby. Toen ik in 2013 een half jaar in Londen studeerde wilde ik zoveel mogelijk van deze stad vastleggen. Ik had een klein Kodak cameraatje en een smartphone waar ik veel foto’s mee maakte. Niet in de kwaliteit van een mooie spiegelreflex natuurlijk, maar wel hele waardevolle foto’s van mooie herinneringen.

Mijn liefde voor fotografie

jullie fotograaf bij de belangrijke momenten in jullie leven

Hi, ik ben Nienke!

Ik ben altijd opzoek naar het mooiste licht, fantastische plekjes en speciale momenten. Mijn stijl kan je omschrijven als warm, ongedwongen, romantisch en met oog voor detail. Ik ben perfectionistisch dus ga altijd voor het perfecte plaatje. Ik heb een achtergrond in de makelaardij, maar ik besloot mijn creatieve hart te volgen en fulltime te gaan fotograferen want ik ben het liefst altijd creatief bezig. Graag zoek ik de schoonheid in kleine dingen. Een goede foto is voor mij niet alleen een leuk plaatje, maar ook een reflectie van dat wat je graag wilt overbrengen.

“I look and think before opening the shutter. The heart and mind are the true lens of the camera.”

EEN REFLECTIE VAN WAT JE WILT OVERBRENGEN

Hoewel ik tegenwoordig de focus leg op trouwfotografie, heb ik ook veel ervaring in het fotograferen van interieurs. Mijn liefde voor interieurfotografie is ontstaan door mijn achtergrond in de makelaardij. Huizen en interieur heb ik altijd al leuk gevonden en na mijn hbo studie heb ik een aantal jaren gewerkt als Kandidaat makelaar (K-RMT) in Groningen. Het liefst ben ik altijd creatief bezig dus het was voor mij een logische stap om fotografie en huizen te combineren. Met de opleiding verkoopstyling van House of Kiki (bekend van diverse RTL programma’s) ben ik van alle markten thuis als het aankomt op het stylen en verkopen van een woning. Ik ben de tel kwijt maar inmiddels heb ik honderden huizen mogen fotograferen voor diverse makelaars in heel Nederland.

Interieurfotografie en styling

Laat mij jullie liefdesverhaal vertellen

Je kan mij omschrijven als nuchter maar ook als een gevoelsmens. Voor mij is het belangrijk dat jij helemaal jezelf kan zijn voor de camera, dan zorg ik ervoor dat je op je mooist op de foto staat. Door mijn introverte karakter en rustige en vriendschappelijke benadering hoop ik er voor te kunnen zorgen dat de fotoshoot voor jou een unieke en leuke ervaring vol plezier zal zijn. Of het nu een bruiloft of een lifestyle fotoshoot is, ik houd ervan om kwetsbare en gelukkige momenten vast te leggen. Geen stomme poses, gewoon zoals je bent. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Dat jij voor mijn camera staat vind ik een eer en ik kan er erg van genieten om jou blij te maken met mooie foto’s. I shoot, you shine!

Wil je weten wat ik voor jou kan doen of de mogelijkheden bespreken? Stuur me dan een berichtje.

het VERTELLEN VAN jullie vERHAAL

Ik ben een echt zomermens!
Zomer of winter?
Canon!
team canon of nikon?
Het bos of de heide!
favoriete shootlocatie?
This or that
Favoriete vakantieland?
Engeland!

Let's go on adventure.