Boudoir

for the bold & fierce

Om uit te leggen wat boudoir fotografie is, is het interessant om er eerst achter te komen wat het woord boudoir precies betekent. Boudoir is een Frans woord. afgeleid van bouder, dat vrij vertaald kan worden naar “pruilen” of “pruilkamer”. Dit woord werd voornamelijk gebruikt in het Frankrijk van de 18de eeuw en het verwees naar een mooi en elegant vertrek van de vrouw, waar zij zich kon terugtrekken. Vaak was deze ruimte naast de slaapkamer. Het was dus een soort kleedkamer voor de vrouw. Tegenwoordig heeft boudoir een erotische betekenis gekregen, ook al was dat niet het originele idee van het woord.

Door deze nieuwe link aan het woord boudoir, denkt men bij het woord boudoir vaak aan iets sensueels en sexy. Vandaar wordt een boudoir fotoshoot gezien als een intieme fotoshoot, waarbij ik als fotograaf ervoor zorgt dat jij jou zo comfortabel mogelijk voelt.

wat houdt boudoir fotografie precies in?

Boudoir foto’s kunnen je enorm veel mooie herinneringen geven. Als fotograaf maak ik graag prachtige boudoir foto’s van en voor jou. Dit doe ik op mijn eigen manier waardoor je écht jezelf ziet op de foto’s. Ik houd van natuurlijke foto’s zonder poespas. Op de foto zoals je bent, inclusief je imperfecties. Hieronder kan je lezen hoe een boudoir fotoshoot gaat. Waar je zelf rekening mee dient te houden en wat je zoal kan voorbereiden om er een leuke dag van te maken met een prachtig resultaat.

De boudoir foto’s worden op een stijlvolle manier genomen, zodat het er wel sexy en sensueel uitziet maar niet ordinair. Alle schoonheid die jouw lichaam te bieden heeft wordt daarom ook geaccentueerd in de prachtige boudoir foto’s die van jou gemaakt worden. Als fotograaf probeer ik het beste uit de foto’s te halen door je comfortabel te laten voelen, want ware schoonheid komt van binnen. Daarnaast kan het ook een mooi cadeau zijn voor je vriend, vriendin, man of vrouw, maar het kan natuurlijk ook leuk zijn voor jezelf.

Boudoir fotoshoot

Tijdens een fotoshoot is het belangrijk dat je kleding draagt waar jij je goed en mooi in voelt. Dat ga je namelijk terugzien in de foto’s. Als jij je goed voelt en straalt dan spat dat van de foto’s af! En prachtige foto’s is natuurlijk het doel waar we samen voor gaan. Het is handig om lingerie in neutrale kleuren te dragen (denk aan pastel- en aardetinten). De voorkeur is zwart en aardetinten want deze zorgen voor warme foto’s. Aardetinten zijn bijvoorbeeld bruin, zand, terracotta, beige, taupe maar ook zacht groen en geel. Maar ook warme pasteltinten met een warme ondertoon zijn mooi! Denk bijvoorbeeld aan zalmroze, roomwit, vanillegeel, lindegroen en aqua. Een wit item mag natuurlijk ook. Twijfel je over wat je aan moet? We kunnen altijd van te voren samen overleggen wat het beste bij jou past, bijvoorbeeld door videobellen of je stuurt mij wat foto’s van lingerie waarover je twijfelt. Heb je helemaal niks om aan te trekken? Geen paniek! Ik heb een cliënt closet beschikbaar met items waaruit je eventueel kunt kiezen. Lees hier meer over de client closet en beschikbare maten.

Welke kleding trek je aan voor de fotoshoot?

Dit wil ik!

Het klinkt misschien intimiderend om een boudoir fotoshoot te doen. Een gewone fotoshoot is vaak al spannend genoeg. Echter kan een boudoir fotoshoot een gigantische boost aan je zelfvertrouwen geven. Je laat je mooiste kanten vastleggen, het is goed voor je zelfvertrouwen en het is een leuke herinnering. Daarnaast kan je een boudoir fotoshoot voor jezelf boeken, maar ook om cadeau te geven. Ik vind het belangrijk dat je je bij mij op je gemak voelt. Ik laat je geen stomme poses aannemen of dingen doen waar je je niet goed bij voelt. Een boudoir shoot moet vooral een gezellige ervaring zijn voor jou. Hier en daar geef ik je wat aanwijzingen.

Bij het boeken van een boudoir shoot krijg je altijd een vrijblijvende kennismaking (dat kan telefonisch) waarbij ik je meer informatie geef en bijvoorbeeld advies over kleding. Ook overleggen we over de locatie. De fotoshoot zelf duurt gemiddeld een uur tot anderhalf. Wil je langer shooten? In overleg is veel mogelijk. De fotoshoot vindt bij voorkeur binnen plaats, want dat is warm en prettig. Maar buiten in de natuur mag ook, dat kan ook heel gaaf zijn. Vaak heb je dan het mooiste licht en alle ruimte voor spontane momenten.

Waarom zou je een boudoir fotoshoot doen?

Tijdens de kennismaking bespreken we alle mogelijke outfit ideeën en integreren die in jouw moodboard, die je bijvoorbeeld op Pinterest maakt. Op deze manier heb jij een mooi overzicht van alle ideeën die je voor ogen hebt en kan je die met mij delen. We houden ook rekening met jouw haar, make-up, schoenen en andere accessoires. Indien gewenst kunnen we een visagiste zoeken die jou mooi maakt voor de fotoshoot. Bij een boudoir fotoshoot draag je vaak lingerie, deze hebben vaak mooie details van kant of borduurwerk en kunnen je lichaam perfect accentueren. Vermijd contrasterende patronen, prints en logo’s. Ondergoed zoals een goed zittende bh en een broekje kunnen mooi zijn voor de foto, maar ook een kimono, body van kant of panty’s kunnen een mooi effect geven aan de foto’s. Winkels als H&M en Hunkemöller zijn perfect voor het vinden van mooie lingerie.

Minimaal 1 uur shoot
Vanaf 20 foto's
Exclusiviteit: ik heb ruim de tijd voor jouw fotoshoot, lopen we een kwartiertje uit? Geen probleem
Nabewerking van de foto’s
Zelf foto’s kiezen in een online galerij
Foto’s digitaal toegezonden binnen 1 week
Mogelijkheden voor fotoprints en albums
Duidelijke communicatie
Inclusief BTW
Inclusief reiskosten binnen de provincie Drenthe, buiten Drenthe € 0,39 per km. Deze worden vooraf gecommuniceerd

altijd inclusief:

Boek nu!

Van de foto’s die ik van jullie heb gemaakt, maak ik een mooie en ruime selectie. Je ontvangt alleen de mooie foto’s en foto’s met bijvoorbeeld ogen dicht of dat je net een gekke beweging maakte, laat ik achterwege. De foto’s in de selectie bewerk ik na in de stijl zoals je van mij gewend bent. Wanneer de foto’s klaar zijn stuur ik ze toe in een online galerij en kan je kiezen welke foto’s je graag wilt ontvangen. Uiteraard mag je altijd meer foto’s bijbestellen. Ik probeer de foto’s altijd binnen een week te leveren en geef ook altijd tijdens de fotoshoot een indicatie wanneer je ze kan verwachten. Ik hoop dat je de foto’s net zo mooi zult vinden als ik!

hoe en wanneer ontvang je de foto's?

Wil je ook een (mini) album van de fotoshoot? Dat kan! Ik maak graag een prachtig album voor je op. Geef bij het boeken van de fotoshoot aan dat je ook een album wilt, dan neem ik alle samples mee naar de fotoshoot zodat je de (cover)materialen en opties kan kiezen.

Extra mogelijkheden

179,- 

Boek hier gelijk je fotoshoot

Website Assets-Arch Outline

Ik heb je berichtje goed ontvangen en beantwoord deze zo snel mogelijk. Tot dan!

Bedankt!

Boek hier gelijk je fotoshoot of kennismaking

Of vul hieronder je gegevens in en ontvang de brochure!